Мариновани люти чушлета

Пикантна добавка към всяко любимо ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,6 кг люти зелени чушки
650 мл бял винен оцет
350 мл олио
1 връзка магданоз
1/2 връзка кервиз
1 глава чесън
4 дафинови листа
5 с. л. захар
3 с. л. морска сол


Начин на приготвяне:
1
Мариновани люти чушлета
Чушките се цепват леко до мястото, където започват семките.
2
Мариновани люти чушлета 2
В тенджера се загряват оцетът, захарта, солта, олиото и дафиновите листа, докато захарта и солта се разтворят.
3
Мариновани люти чушлета 3
Чушките се слагат в горещата смес и се готвят 5–6 минути, ако е необходимо – на два пъти. Съдът се дърпа от огъня. Чушките се изваждат.
4
Мариновани люти чушлета 4
Чесънът се обелва и се реже на филийки. Кервизът и магданозът се режат на едро. Добавят се в горещата течност.
5
Мариновани люти чушлета 5
Маринованите чушки се разпределят в стерилизирани буркани.
6
Мариновани люти чушлета 6
Налива се марината с чесъна и подправките и се затварят добре.
7
Мариновани люти чушлета 7
Обръщат се за около 10 минути.



Съвет:
От посочените продукти се получава количество, достатъчно за 10 бурканчета от по 180 мл всяко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: