Мариновани чушки

Пъстри и вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг чушки (дребни, сладки, различни цветове,
по желание и люти)
150 г захар
300 мл бял винен оцет (6% или 9%)
2 глави червен лук
5 скилидки чесън
1 пакет добавка за консервиране

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Мариновани чушки
В тенджера се смесват добавката за консервиране, оцетът, захарта и 1,75 л вода. Съдът се слага на умерен огън. Щом сместа кипне, се вари още около 5 минути и съдът се дърпа от котлона.
2
Мариновани чушки 2
Чушките се почистват и се нарязват на шайби.
3
Мариновани чушки 3
Лукът и чесънът също се почистват и се режат на шайби.
4
Мариновани чушки 4
Разбъркват се добре и се разпределят в буркани.
5
Мариновани чушки 5
Заливат се с горещата марината и се обръщат.


Съвет:
От посоченото количество продукти се получават 4 буркана от по 375 г всеки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: