Маринован свински врат

Основно ястие
Източник: Sonita Sonya
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.10.2017
Маринован свински врат
Маринован свински врат
Маринован свински врат
Маринован свински врат
Маринован свински врат
 
Необходими продукти:
1,5 кг свински врат (цяло парче)
3 с. л. горчица
сокът от 1 лимон
2 ч. л. мед
100 мл бяло вино
резени кашкавал
резени пушено филе (или бекон)
150 г пресни печурки
1 щипка сух розмарин (или пресен)
500 г картофи
300 г моркови
200 г бял лук
сол, черен и червен пипер на вкус
зехтин


Начин на приготвяне:
1
Горчицата, лимоновият сок, медът, виното, зехтин, сол и черен пипер на вкус се смесват и се разбъркват добре. Месото се разрязва на дебели резени (но не докрай) и се слага върху фолио. Цялото парче месо се овкусява със сместа от всички страни, включително и вътре в разрезите. Завива се плътно и се оставя около 12 часа в хладилник.
2
След като се маринова месото, фолиото леко се развива, колкото да се напълнят разрезите, като в тях се разпределят половината от нарязаните на тънко печурки, резени пушено филе и резени кашкавал.
3
След това месото се поръсва с розмарина, червен пипер и зехтин. Фолиото се завива плътно, за да не изтече сока от маринатата.
4
Картофите, лукът, морковите и останалите гъби се нарязват на едро, овкусяват се със сол и черен пипер и се слагат в тава, заедно с фолираното свинско месо.
5
Пече се около 2 часа в предварително загрята на 200 градуса фурна, като през последните 20 минути фолиото се отвива, за да може месото да се запече хубаво.


Съвет:
Допълнително може да се направи и сос към ястието, като в олио се запържат 2 с. л. брашно и към тях се добави сосът, който се е отделил в тавата при печенето на месото. Бърка се, до сгъстяване и месото се залива с получения сос. Гарнира се с печените зеленчуци и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: