Маринован сафрид със зеленчуци и пикантни крутони

Предложение на Лора за свежа и много ароматна салата с риба
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г маринован в олио сафрид
1 тиквичка
1 домат
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
4 филии хляб за тостер
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1/4 ч. л. млян черен пипер

за дресинга:
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. червен винен оцет
2 скилидки чесън
1/4 ч. л. розмарин
1/4 ч. л. мащерка
1 дафинов лист
1 щипка морска сол


Начин на приготвяне:
1
Маринован сафрид със зеленчуци и пикантни крутони
Сафридът се почиства от опашките и костите, така че филетата да останат цели. После се разрязват надве по дължина.

2
Маринован сафрид със зеленчуци и пикантни крутони 2
Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци. Доматът се нарязва на кубчета. Тиквичката се нарязва на тънки дълги ленти с белачка, без сърцевината (нея можете да запазите за супа).

3
Маринован сафрид със зеленчуци и пикантни крутони 3
Зекенчуците се слагат в купа и се добавя наситненият магданоз.

4
Маринован сафрид със зеленчуци и пикантни крутони 4
В хаванче се слагат мащерката, розмаринът, дафиновият лист и солта и се стрива добре. Добавя се чесънът и се стрива отново. Сипват се оцетът и зехтинът и се разбърква.

5
Маринован сафрид със зеленчуци и пикантни крутони 5
Корите на филиите се отстраняват и меката част се нарязва на дребни кубчета. Запържват се в сгорещения зехтин, до златисто. По време на пърженето температурата на котлона се намалява. Овкусяват се с черния пипер. Оставят се да се охладят.

6
Маринован сафрид със зеленчуци и пикантни крутони 6
Зеленчуците се овкусяват с дресинга и се разбъркват.

7
Маринован сафрид със зеленчуци и пикантни крутони 7
В чинии се слагат по 4–5 филенца сафрид, върху тях зеленчуци и се завършва с крутони.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2014
Фантастично!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: