Маринован октопод

Маринованият октопод е чудесна добавка към свежи салати и предястия
Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2011
Маринован октопод
 
Необходими продукти:
1 октопод (1–1,2 кг)
2–3 дафинови листа
1/2 л зехтин
1 лимон
5–6 скилидки чесън
20 г каперси
30–40 г сушени домати
морска сол
пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Маринован октопод

Октоподът се начуква с помощта на чукче, не много силно, за да може да се отпусне мускулатурата. (Това помага за по-бързото му приготвяне). Слага се във вода с дафиновите листа, морска сол, пипер и се оставя да ври 40–45 минути.


2
Маринован октопод 2

В подходящ съд се сипват зехтинът, лимонът, разрязан на две, намачканият чесън, каперсите, сушените домати, морска сол и пипер. Слага се на котлона и се кипва.


3
Маринован октопод 3

Пипалата на октопода се слагат в подходящ съд и се заливат с горещата марината. Когато маринатата изстине, съдът се затваря. Съхранява се в хладилник до 2 седмици. Маринованият октопод е чудесна добавка към свежи салати и предястия.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2019
Използвах тенджера под налягане и варих около 30 мин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: