Марината за пуйка с ябълки и цитруси

Ароматна идея за още по-богат вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 мл ябълков сайдер
800 мл ябълков сок
8 скилидки чесън
2 портокала
1 глава лук
1 ябълка
1 лимон
1/2 връзка мащерка
2 стръка розмарин
2 стръка салвия
4 дафинови листа
4 бр. звезден анасон
2 пръчки канела
1 ч. ч. морска сол
1 с. л. пипер меланж на зърна
1 ч. л. бахар


Начин на приготвяне:
1
Марината за пуйка с ябълки и цитруси
Ябълковият сок и сайдерът се наливат в тенджера. Прибавят се нарязаната на едро ябълка, морската сол, канелата, звездният анасон, пиперът, дафиновите листа, мащерката и накълцаният бахар.
2
Марината за пуйка с ябълки и цитруси 2
Сместа се оставя да кипне, за да може солта да се разтвори добре. След това съдът се дърпа от котлона и се наливат 1,5 л леденостудена вода.
3
Марината за пуйка с ябълки и цитруси 3
Портокалите, лукът и лимонът се режат на едро и се слагат в маринатата. Добавят се начуканите розмарин и салвия и смачканите скилидки чесън.
4
Марината за пуйка с ябълки и цитруси 4
Маринатата се оставя 2 часа в хладилник. Пуйката се маринова в сместа за 24 часа. След това се измива добре и се готви.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2017
Страхотна марината!
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2016
Много ароматна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: