Манго салца

Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2010
Манго салца
 
Необходими продукти:
200 г манго
2 червени чушки
1/2 връзка пресен босилек
3 броя лайм
1 домат
1 ч. л. захар
1/2 с. л. винен оцет
2 люти чушки
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Мангото се бели и се реже на малки кубчета, по същия начин се подготвят и чушките. Добавят се накълцаният босилек, сокът от лаймовете, захарта, оцетът, зехтинът и наситнените люти чушки. От домата се отделят семките, останалата част се реже на кубчета и се добавя към общата смес.
2
Всичко се смесва добре. Тази салца е отлично допълнение към свинско, риби и птици. Пасираната или счукана салца е вкусна марината за меса и риби. Можете да я използвате и като сос за салата.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: