Мандраджийски качамак с три сирена

Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2005
Мандраджийски качамак с три сирена
 
Необходими продукти:
200 г готова смес за качамак
100-150 г топено сирене
100-150 г синьо сирене
100-150 г балкански кашкавал
1 буркан домати
1 глава лук
5 скилидки чесън
4 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Мандраджийски качамак с три сирена
Сместа за качамака се изсипва постепенно в 1,400 л вряща подсолена вода, като се бърка непрекъснато. Вари се няколко минути (или се приготвя според инструкциите на опаковката).
2
Мандраджийски качамак с три сирена 2
Свареният качамак се изсипва в намаслен съд, изравнява се на слой с равномерна дебелина и се оставя да изстине.
3
Мандраджийски качамак с три сирена 3
В подходящ съд се пасират доматите, наситненият лук, чесънът и магданозът, след което се поставят в тенджера на котлона и се варят 5 минути.
4
Мандраджийски качамак с три сирена 4
Блатът качамак се нарязва на ромбчета с помощта на конец. Сирената и кашкавалът се нарязват на филийки.
5
Мандраджийски качамак с три сирена 5
Дъното на тава се покрива с няколко лъжици доматен сос. Отгоре се подреждат под лек наклон ромбчета качамак, покриват се с нарязани сирена, застъпват се със следващи ромбчета, докато се напълни тавата. Накрая се залива с останалия сос и се пече 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: