Манастирски гювеч

Гост: проф. Андрей Пантев
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Манастирски гювеч
 
Необходими продукти:
1 кг свинско месо
250-300 г печурки
100 г обезкостени черни маслини
1-2 домата
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
1/2 ч. ч. ориз
1 в. ч. бяло вино
7-8 с. л. олио
1-2 ч. л. червен пипер
1 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Манастирски гювеч
Месото се нарязва на късове, лукът – наситно. Задушават се в тенджера с 2-3 с. л. олио.
2
Манастирски гювеч  2
Подправят се с червен пипер и се посоляват на вкус. Наливат се бялото вино и малко вода.
3
Манастирски гювеч  3
На дъното на глинен гювеч се слагат няколко лъжици олио и се сипват нарязаните гъби и чушки.
4
Манастирски гювеч  4
Добавят се задушените месо и лук и се покрива с нарязаните на филийки домати. Подправя се с останалото олио и сол на вкус.
5
Манастирски гювеч  5
Сипват се оризът и маслините, налива се вода и се подправя с червен пипер и магданоз. Похлупва се и се пече във фурна около 1 час и 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2014
стана много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: