Манастирски гълъби

Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2010
Манастирски гълъби
 
Необходими продукти:
60 мл червено вино
2–3 стръка магданоз
1 ч. л. червен пипер
100 мл олио
сол на вкус
1 гълъб (4–6 бутчета)
1 глава лук
60 г моркови
120 г лук (дребен)
60 г маслини (без костилки)
60 г гъби
60 г домати
1 глава чесън
2–3 люти чушки


Начин на приготвяне:
1
Гълъбът се измива и задушава в дълбок съд със сгорещеното олио заедно със ситно нарязаните глава лук и моркови.
2
Прибавят се обеленият дребен лук, маслините, гъбите и нарязаните наситно домати, чесън и лютите чушки. Налива се виното, овкусява се със сол и се поръсва червеният пипер. Ястието се задушава под капак на слаб огън около 20 минути.
3
Всичко се прехвърля в тава и се запича за още 10 минути на фурна. Поръсва се с нарязания наситно магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: