Мама Гануш

Апетитна и свежа разядка
Източник: Бон Апети
Дата: 06.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г тиквички
2 скилидки чесън
8 с. л. зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. сусамов тахан
сокът от 1 лимон
2 гръцки питки


Начин на приготвяне:
1
Мама Гануш
Тиквичките се режат на дълги ленти, заливат се с 3 с. л. зехтин и се разбъркват.
2
Мама Гануш 2
Пекат се в сгорещен грил тиган, от двете страни, до готовност.
3
Мама Гануш 3
Чесънът се стрива на паста и се пюрира в блендер с тиквичките, сусамовия тахан, лимоновия сок и настърганата лимонова кора, 3 с. л. зехтин и сол на вкус. Сместа се прехвърля в купа и се залива с 1 с. л. зехтин.
4
Мама Гануш 4
Хлябът се намазва с останалия зехтин и се запича от двете страни на грил тиган.
5
Мама Гануш 5
По желание се подправя с лют пипер, розмарин и риган. Разядката се поднася с хляба.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2023
Сусамов тахан, колкото повече, толкова повече - както е казал Мечо Пух.
3.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2017
аз добавих лют пипер и риган.Но мисля че малко майонеза или повече тахан ще го направят с по наситен вкус.Сервирах с препечени филиики от хляб от лимец.
2.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2016
интересен вкус - на някои се хареса, на други не. Силвия, според мен без тахан ще е просто една разядка с тиквички и чесънче - няма да има този ориенталски вкус
1.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2016
А без сусамов тахан някой пробвал ли е? Понеже нямам в момента а започнах да приготвям тиквичките
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: