„Малкият Мук”

Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2010
„Малкият Мук”
 
Необходими продукти:
100 мл червено вино (десертно)
1 щипка канела
3 с. л. захар
1/3 лимон
1/3 портокал
500 г смокини
1 пакетче суха сметана
100–150 мл прясно мляко
5–6 с. л. кисело мляко
2–3 шепи корнфлейкс
мед на вкус


Начин на приготвяне:
1
В малка тенджера се налива виното, прибавят се канелата, захарта, сокът от лимона и от портокала и целите кори. Сместа се кипва и се оставя да ври 2–3 минути, след което тенджерата се оттегля от огъня, а корите се отстраняват.
2
Смокините се нарязват на четвъртинки и се поставят във врелия сос да престоят, докато той изстине.
3
Сухата сметана и прясното мляко се разбиват с миксер. След това постепенно се добавя киселото мляко, като се разбърква с шпатула. Корнфлейксът се смила.
4
На дъното на купичката за сервиране се слага малко от смления корнфлейкс, добавя се сместа от сметана и мляко, полива се с мед и се украсява с напоените смокини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: