Малки пурички

Бабините сладки
Източник: Величка Семова
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2022
Малки пурички
 
Необходими продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. свинска мас
1 ч.ч. захар
1 ч.л. сода за хляб
брашно колкото поеме
50 мл олио
пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява в тавичка. Прави се кладенче и се сипва киселото мляко. В него се слага содата за хляб и се погасява.
2
Свинската мас се топи и се изсипва в брашното. Изсипва се и захарта.
3
Меси се тесто, което не е твърдо, но не е и много меко. Разделя се на две и се разточва на кора, дечбела около 3 мм.
4
Нарязва се на лентички и после на квадратчета. В средата на всяко квадратче се поставя мармалад по избор.
5
Навива се на малка пура и се поставя в намазана с олио тавичка. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.

Съвет:
По желание курабиите се поръсват с пудра захар, след като изстинат.

Съвет:
По желание курабиите се поръсват с пудра захар, след като изстинат.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2022
Добре изглеждат тези пурички, ще я пробвам тази рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: