Малки пилета с бекон и босилек

Сосът е с пушен вкус, а пилетата са крехки и с хрупкава коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 малки пилета
160 г бекон
1/2 глава лук
3 скилидки чесън
100 г зелени маслини без костилки
500 мл бяло вино
40 г краве масло
3 стръка босилек
2 щипки червен пипер
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Малки пилета с бекон и босилек

Пилетата се овкусяват със сол и черен пипер от всички страни. В сгорещен тиган се слага маслото, птиците се запържват първо от страната на гърдите, а след това и от другата страна.

 


2
Малки пилета с бекон и босилек 2

Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в сух тиган. Чесънът се нарязва наедро, а лукът – на ивички. Прибавят се при запържения бекон. Когато и те се запържат, в соса се слагат маслините, нарязани надве по дължина. Налива се половината от виното и се оставя на огъня докато се редуцира наполовина. После се добавя наситнения босилек.

 

 


3
Малки пилета с бекон и босилек 3

Когато пилетата се запържат от всички страни, се дърпат от огъня. Налива се останалото вино. Пекат се за 35 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. После се изваждат, намазват се червения пипер, като четката се потапя в соса от печенето. Допичат се за още 5 минути.

 

 


4
Малки пилета с бекон и босилек 4

В чинии се слага от соса с бекона, по едно пиле и малко от соса от печенето на пилетата.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: