Малиново мольо

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Малиново мольо
 
Необходими продукти:
250 г краве масло
220 г захар
200 г натурален шоколад
70 г брашно
4 яйца
1-2 с. л. малинов топинг (сладко от малини)
100 г натурален шоколад
125 г замразени малини
30 мл животинска сметана


Начин на приготвяне:
1
Малиново мольо
Шоколадът за малиновия ганаш се разтопява на водна баня.
2
Малиново мольо 2
Замразените малини се пасират и се смесват в купа с разтопения шоколад и животинската сметана.
3
Малиново мольо 3
Сместа се разбърква на водна баня, след което с помощта на фуния се излива в найлонов плик за лед и се поставя в хладилник.
4
Малиново мольо 4
Маслото се разтопява на стайна температура и се разбърква със захарта.
5
Малиново мольо 5
Постепенно се прибавят престоялите на стайна температура яйца.
6
Малиново мольо 6
Сипва се разтопеният на водна баня натурален шоколад и се разбърква.
7
Малиново мольо 7
Поръсва се с брашно, докато внимателно се бърка.
8
Малиново мольо 8
С получената смес се запълват до средата специални силиконови формички за мъфини.
9
Малиново мольо 9
Отгоре се поставят парченцата замразен ганаш, които се поливат с топинг.
10
Малиново мольо 10
Формичките се допълват с още малко от сместа и моальото се изпича във фурна на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: