Малинови браунис

Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 белтъка
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. какао
1/2 ч. ч. олио
50 г смлени орехови ядки
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
1/2 капсула ванилова есенция
250 г малини
200-250 г извара
1 к. ч. кисело мляко
2 с. л. захар за глазурата


Начин на приготвяне:
1
Малинови браунис
Белтъците се разбиват със захарта почти на сняг. Ароматизират се с ваниловата есенция и се налива олиото, като продължава да се разбива с миксер.
2
Малинови браунис 2
Брашното и какаото се пресяват в голяма купа и се размесват. Добавят се бакпулверът, орехите и солта. Наливат се разбитите белтъци и се разбърква добре. Трябва да се получи лепкава смес.
3
Малинови браунис 3
Готовата смес се излива в намазнена и покрита с хартия за печене тава. Пече се 20-25 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна, като готовността се проверява с клечка.
4
Малинови браунис 4
Малините се пюрират и се прецеждат. Изварата се пасира заедно с киселото мляко, докато се получи крем. Добавя се захарта и като се разбърква, постепенно се наливат малините.
5
Малинови браунис 5
Глазурата се разстила равномерно върху топлия сладкиш. Десертът се оставя да изстине напълно, нарязва се на ромбчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: