Малинов мус в пъпеш

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2009
Малинов мус в пъпеш
 
Необходими продукти:
1 малък пъпеш
200-250 г малини
50 г бадеми
250 мл сладкарска сметана
4 с. л. захар
2 с. л. портокалов ликьор
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. мед
2-3 листа мента за украса


Начин на приготвяне:
1
Малинов мус в пъпеш
Пъпешът се нарязва зигзагообразно на две половини и се почиства от семето.
2
Малинов мус в пъпеш 2
От сърцевината на едната половина се издълбават топчета и се отделят за украса.
3
Малинов мус в пъпеш 3
Сърцевината на другата половина пъпеш също се издълбава и се пюрира заедно с малините, захарта и ликьора.
4
Малинов мус в пъпеш 4
Охладената сметана се сипва в студена купа и се разбива с миксер. На части се прибавя малиновото пюре и се разбърква внимателно.
5
Малинов мус в пъпеш 5
Бадемовите ядки се смилат в блендер и с тях се поръсват издълбаните половинки пъпеш.
6
Малинов мус в пъпеш 6
Пъпешът се пълни с готовия мус, украсява се с малини и листенца мента и се оставя да престои в хладилник.
7
Малинов мус в пъпеш 7
Отделените топчета пъпеш се заливат със смесените мед и лимонов сок. С тях се украсява готовият десерт.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


236 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: