Малинов мус

Източник: Бон Апети
Дата: 14.08.2003
Малинов мус
 
Необходими продукти:
300–400 г малини
500 мл изцедено кисело мляко
1 пакет сладкарска сметана
4–5 с.л. пудра захар
листа мента за украса


Начин на приготвяне:
1
Малинов мус
Няколко от малините се заделят за украса. Останалите се пюрират заедно с пудрата захар в кухненски робот или блендер. След това се претриват в цедка или гевгир, така че семките да останат в цедката.
2
Малинов мус 2
Една малка част от малиновото пюре се заделя за украся. Останалото се разбърква с изцеденото кисело мляко.
3
Малинов мус 3
Сметаната се разбива на сняг според указанието върху опаковката, прибавя се към малиново-млечната смес и се бърка внимателно с шпатула само в една посока, като целта е сметаната да не спадне.
4
Малинов мус 4
Малиновият мус се сервира във висока тънкостенна чаша, на дъното на която се сипва малко от заделеното малиново пюре. Върху него се слага от малиновия мус. Украсява се с листа мента, цели малини и се поръсва с пудра захар. Десертът се консумира охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: