Малфати с доматен сос

Приготвени от два вида сирене и поднесени със свеж сос с приятно пикантен вкус и аромат на босилек
Източник: Бон Апети
Дата: 16.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сирене „Рикота“
140 г брашно
60 г сирене „Грана падано“ (+ за поръсване)
1 яйце
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 кг домати сорт „Рома“ (белени)
2 скилидки чесън
1–2 сухи люти чушлета
1 стрък босилек
50 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Малфати с доматен сос
Доматите се обелват и се нарязват на кубчета.
2
Малфати с доматен сос 2
Чесънът се накълцва и се запържва в зехтина.
3
Малфати с доматен сос 3
Прибавят се стритите люти чушлета, сипват се доматите, посоляват се и се готвят под капак за около 30 минути. Овкусява се с наситнен босилек.
4
Малфати с доматен сос 4
Рикотата се разбърква с настърганото сирене „Грана падано“, яйцето, сол и черен пипер на вкус, така че да се получи еднородна смес.
5
Малфати с доматен сос 5
Сипва се брашното и продължава да се разбърква – трябва да се получи мека, не твърде лепкава смес. Ако е твърде лепкава, се добавя още малко брашно.
6
Малфати с доматен сос 6
В тенджера се налива вода, посолява се и се оставя да заври. След това силата на огъня се намалява, за да не кипи водата. С две лъжици се гребва от сместа със сирена и се пуска във водата. Оформените малфати се варят за около 5 –6 минути.
7
Малфати с доматен сос 7
Вадят се с решетъчна лъжица и се сервират върху доматения сос, поръсени с настъргано сирене „Грана падано“, капки зехтин и листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: