Маков мус

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2010
Маков мус
 
Необходими продукти:
50 г маково семе
100 мл бяло вино
2 яйца
200 г бял шоколадов кувертюр
15 г желатин
500 мл сметана „Президент“
200 г малини (5–6 се отделят за украса)
1–2 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Маков мус
Маковото семе се сварява във виното, докато течността се изпари.
2
Маков мус 2
Яйцата се разбиват в купа, поставят се на водна баня на огъня и се бъркат, докато станат на крем. След това се оттеглят от огъня и се смесват с предварително накиснатия в студена вода и разтопен на водна баня желатин.
3
Маков мус 3
Към тази смес се добавя разтопеният шоколад, охлажда се и се смесва с предварително разбитата сметана.
4
Маков мус 4
Налива се в подходящи чашки. Поднася се със соса, приготвен от смлените със захарта малини и се украсява с пресни.

Съветите на майстора:
Макът се вари във вино, защото то го омекотява, иначе е много сух. Може да замените виното с малко ликьор или захарен сироп, но виното е най-подходящо.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: