Макни чикен

Гост: Гунджа Чокхал
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2005
Макни чикен
 
Необходими продукти:
1 консерва домати
50 г кашу
50 г бадеми
50 г орехи
50 г краве масло
1/2 ч. ч. течна сметана
1 с. л. сол
1/2 с. л. захар
1/2 ч. л. кимион
4-5 зърна счукан пипер
1 ч. л. куркума
10 скилидки чесън
50 г корен от джинджифил
200 г пилешко месо
50 джинджифил
1 глава лук


Начин на приготвяне:
1
Макни чикен
Месото се нарязва на средни по големина парчета, пържи се до златисто в нагорещен с олио уок и се оставя настрана.
2
Макни чикен 2
Доматите се пасират и се смесват с нарязания наедро лук и наситнения джинджифил.
3
Макни чикен 3
Ядките се смилат с кухненски робот и към тях се прибавя сметаната. В дълбок и тесен съд се слагат чесънът и нарязаният на парченца джинджифил, налива се 1/2 ч. ч. вода и се пасира.
4
Макни чикен 4
В уок се разтопява маслото и се сипва джинджифиловият сос. Слагат се миксът от подправки, солта и захарта. Бърка се, докато сместа се редуцира. Прибавя се доматеният сос.
5
Макни чикен 5
Поставят се месото и сметановият сос. Разбърква се и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: