Маки суши

Гост: Хироказу Камиджукоку
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Маки суши
 
Необходими продукти:
кора
оцет
ориз
черен сусам
бял сусам
омлет
змиорка
аспержи
скариди
сьомга
хайвер
настинен зелен лук
наситнен магданоз
маринован джинджифил
уасаби


Начин на приготвяне:
1
Маки суши
Кората "Нори" се поставя върху подложка, като грапавата страна се оставя отгоре.
2
Маки суши  2
В купичка вода се капва оцет, навлажнявате си постоянно пръстите със сместа и подреждате ориза върху кората от водорасли, като около два пръста разстояние от срещуположната на вас страна на кората се оставят непокрити.
3
Маки суши  3
Поръсва се с черни и бели семки сусам.
4
Маки суши  4
Покритата кора се обръща върху подложката и от чистата й страна в средата се подреждат по дължина нарязани на пръцици омлет, змиорка и аспержи.
5
Маки суши  5
До получената лента се нареждат парчета скариди и сьомга.
6
Маки суши  6
Поръсва се с хайвер и с помощта на подложката се завива руло, на което оризът остава от външната страна.
7
Маки суши  7
Рулото се нарязва на 6 хапки, като ножът периодично се топи в купичката с вода и оцет.
8
Маки суши  8
Парченцата руло се подреждат в плато, като по желание някои от тях се овалват в наситнен зелен лук или магданоз.
9
Маки суши  9
Отстрани на парчетата се слагат маринован джинджифил и уасаби.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: