Макарони в кашкавалено-доматен сос

Източник: Стела
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.11.2015
Макарони в кашкавалено-доматен сос
 
Необходими продукти:
400 г завити макарони
50-100 г кашкавал
20 г краве масло
250 мл течна сметана за готвене
1 голям месест домат
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 к. л. суха мащерка
1 щипка индийско орехче
1 щипка черен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Макароните се варят в подсолена вода за около 10 минути или съгласно упътването на опаковката, като не трябва да са разварени.
2
Лука се нарязва и запържва в маслото, докато стане прозрачен. След това към него се добавя смачкания чесън, залива се със сметаната и се задушава около 5 минути на тих огън. Прибавя се месестата част на домата, нарязана на малки кубчета и соса се овкусява с подправките.
3
Макароните се отцеждат, сипват се в тава, заливат се със соса и се пекат 15-20 минути на умерена фурна. След това се поръсват с настъргания кашкавал и се запичат за още 5-10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: