Макарони с тиква

Десерт с макарони и тиква на фурна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.02.2014
Макарони с тиква
 
Необходими продукти:
200 г макарони
300 г тиква
1/2 ч. ч. захар
4 яйца
240 мл. прясно мляко
25 г масло
1 пакетче ванилия
1 ч. л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
2-3 шушулки семена кардамом


Начин на приготвяне:
1
Сваряваме макароните в подсолена вода.
2
Обелената тиква нарязваме на малки кубчета и я сваряваме. След това пасираме на пюре и го оставяме да изстине.
3
В купа разбиваме яйцата със захарта. Добавяме маслото. (Има вариант, с масло да се объркат макароните преди да се залеят за запичането.) След това подправките.
4
Накрая се добавя тиквата и млякото. Тиквата разводнява допълнително, така че по ваша преценка, може да намалите количеството мляко.
5
В подходящ съд за печене се слагат макароните и след това се заливат с яйчено-тиквената смес.
Пече се на умерена фурна до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


295 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: