Макарони на фурна с карамел

Източник: Мая Георгиева
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 28.06.2015
Макарони на фурна с карамел
 
Необходими продукти:
1 пакет макарони от твърда пшеница
1 ч. ч. захар
500 мл прясно мляко
4 яйца
1 ванилия
1 щипка сол
2 с. л. олио

за карамела:
6-8 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Макароните се сваряват според указанията върху опаковката, като във водата слагаме 2 с. л. олио и щипка сол.
2
В тавичка с диаметър 28-32 см карамелизираме захарта за карамела.
3
Изсипваме сварените макарони и ги заливаме с млечно-яйчената смес, която приготвяме по следния начин: разбиваме яйцата и захарта с миксер и добавяме ванилията и прясното мляко.
4
Печем макароните 25-30 минути в загрята на 200 градуса фурна, до получаване на приятен карамелен загар на десерта.
5
Оставяме готовите макарони да се охладят, нарязваме ги на порции и ги сервираме.


Съвет:
Препоръчвам, когато варите макароните да ги оставите леко недоварени (ал денте). Освен това всеки би могъл да намали или увеличи количеството на захарта по свой вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: