Макаронена салата с риба тон

Подходяща е за всеки сезон и позволява имровизация
Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2013
Макаронена салата с риба тон
 
Необходими продукти:
400 г паста „Фарфали”
1 консерва риба тон в зехтин
2 моркова
1 глава червен лук
200 г кисели краставички
200 г майонеза
100 г кисело мляко
2 с. л. зехтин
3 с. л. бял винен оцет
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Макаронена салата с риба тон

Пастата се сварява в 4 литра кипяща вода заедно с 1 с. л. сол. Фарфалите се отцеждат от водата, и след това се обливат с течаща студена вода, за да се охладят, отцеждат се добре. Пастата се прехвърля в купа, залива се със зехтин, за да не се слепва, разбърква се.

 


2
Макаронена салата с риба тон 2

Краставичките и лукът се нарязват наситно, а морковите се настъргват. Консервата риба тон се отцежда от мазнината. Смесват се в купа, разбъркват се хубаво и се овкусяват със сол и черен пипер.

 


3
Макаронена салата с риба тон 3

Прибавят се пастата, майонезата, киселото мляко и оцетът. Поръсва се със ситно нарязания магданоз.

 


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2017
Много хубава салата, аз не изхвърлих зехтина от рибата, него сложих към пастата.
9.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2014
Много добра , но лука ми беше в повече.
8.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2014
Много апетитна и лесна за приготвяне салата.
7.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
Много е вкусна и прекрасно се съчетава с чаша бяло вино. Правила съм я не веднъж,страхотна е. Аз добавям и царевица от консерва.
6.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
Обичам макаронени салати!!! Напомнят ми за салатите, които мама ми правеше. Вече пораснах и ги приготвям сама, но не спирам да се наслаждавам и възхищавам всеки път, щом погледна макаронена салата :) Божествена е, направо няма как да не ти хареса... А рибата тон е чудесно допълнение!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: