Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи)

Един типичен представител на арменската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
7 връзки магданоз
4 яйца
400 г краве сирене
1 глава лук
около 1/2 ч. ч. брашно
олио за пържене
сол на вкус

за соса:
1 кисело мляко (400 г)
2 скилидки чесън
1 връзка копър
3 стръка мащерка
1 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи)

Магданозът се нарязва наситно, изсипва се в купа, посолява се, разбърква се и се оставя да се отцеди леко от водата.

 


2
Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи) 2

После се отцежда допълнително, като се притиска с ръце.

 


3
Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи) 3

В купа се смесват натрошеното сирене, разбитите яйца и настърганият лук. Прибавя се отцеденият от водата магданоз, и след това се сипва от брашното. Трябва да се получи гъста смес.

 


4
Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи) 4

С лъжица, потопена в олио, се взима от сместа и се пуска в сгорещеното олио.

 


5
Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи) 5

Така се изпържват всички кюфтета и се изваждат върху салфетка, за да отцеди излишната мазнина.

 


6
Магданозени кюфтета (Кайгана, по рецепта на Рафи) 6

Чесънът за соса се прави на паста с малко сол. Копърът и мащерката се наситняват. Всички продукти за соса се смесват в купа. Кюфтенцата се поднасят със соса.


 


Съвет: От тези продукти излизат 30 кюфтенца, предвидени са по 3 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2019
Опекох ги, не станаха зле, но не знам дали ще повторя.
13.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Любимите ми кюфтенца.
12.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
Невероятно вкусни кюфтета.Пекох ги върху хартия за печене без мазнина и станаха супер.
11.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2014
интересна рецепта, ще я опитаме!
10.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2014
Изключителни! Лесно, бързо и най-важното - много вкусно. За първи път правя опит за подобен вид предястие и съм изключително щастлива от резултата. И не само аз:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: