Магданозени кюфтенца

Вкусни и полезни
Източник: Cveti
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 16.02.2015
Магданозени кюфтенца
 
Необходими продукти:
4 големи връзки магданоз
1 връзка пресен лук
1 връзка копър
2 скилидки чесън
2 яйца
150 г сирене (натрошено)
1/2 ч. л. суха мая за хляб
20 г масло
брашно
сол
черен пипер
индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Нарязваме наситно магданоза, копъра и лука.
2
Задушаваме ги в маслото за кратко. Тайната е, да не прекаляваме – държим ги точно толкова, колкото да намалят обема си, но да си останат сурови.
3
Прибавяме чесъна и подправките и разбъркваме. След което оставяме сместа да се охлади.
4
Към зелената смес се добавят яйцата, маята и толкова брашно, че да се получи гъсто, лепкаво тесто.
5
Накрая разбъркваме и сиренето, и оставяме на топло за 20-тина минути, за да се надигне леко сместа.
6
Кюфтенцата се оформят с влажни ръце, след което ги овалваме в брашно и ги пържим в горещо олио.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2015
Понеже не обичам синьо сирене „Горгонзола\", сложих нормално и малко повече зеленчуци. Стана мнооого вкусно! :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: