Магданозена супа

С мек вкус, който идва от сметаната и наситен вкус на магданоз
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 връзки магданоз
2 картофа
1 глава лук
800 мл пилешки бульон
150 мл животинска сметана
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Магданозена супа

Магданозът се измива и дръжките се наситняват.  Картофите се обелват и се нарязват на кубчета, а лукът – наситно.

 


2
Магданозена супа 2

В маслото се запържват първо лукът и дръжките от магданоза, после закратко картофите. Налива се бульонът, покрива се с капак и се оставя за 15 минути на слаб огън да къкри.

 


3
Магданозена супа 3

В тенджерата се прибавят листенцата от магданоза, сметаната, и се овкусява със сол и черен пипер.


4
Магданозена супа 4

Супата се кипва, оттегля се от огъня и се пасира хубаво за 5–6 минути. После се разпределя в чинии и се поднася.


 




Съвет: По желание може да се гарнира с натрошено сирене.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2016
Стана страхотна. Благодаря!
3.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2016
Много любима :)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2015
Много вкусна и с много приятна кремообразна консистенция. Аз лично я предпочитам с кисело мляко, а не със сирене.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
Страхотна е!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: