Магданозена супа с топчета

Интересна, вкусна и различна
Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г стеблена целина
300 г кайма смес
1 л пилешки бульон
1 картоф
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 дафинови листа
2 връзки магданоз
4 стръка мащерка
1 яйце
2 с. л. зехтин
2 филии бял хляб
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Магданозена супа с топчета
Целината се обелва и се нарязва на кубчета.
2
Магданозена супа с топчета 2
Лукът и чесънът се наситняват. Зеленчуците се запържват в зехтина.
3
Магданозена супа с топчета 3
Когато омекнат, се слагат дафиновите листа, половината от стръковете магданоз и обеленият и нарязан наедро картоф.
4
Магданозена супа с топчета 4
Налива се бульонът и се готви, докато всички зеленчуци омекнат.
5
Магданозена супа с топчета 5
Дафиновите листа се отстраняват, супата се овкусява със сол и черен пипер, и се пасира.
6
Магданозена супа с топчета 6
Каймата се смесва с предварително накиснатия и отцеден хляб, яйцето, накъсаната мащерка, сол и черен пипер на вкус.
7
Магданозена супа с топчета 7
От сместа се оформят малки топчета и се пускат в горещата супа.
8
Магданозена супа с топчета 8
Вари се на слаб огън, до готовност на топчетата.
9
Магданозена супа с топчета 9
Накрая се прибавя останалият наситнен магданоз и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2023
Този вариант ми харесва дори повече от традиционния, вкусът е от онези, заради които чакаш да мине малко време, за да я направиш пак.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


345 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: