Магданозена супа с шпецле от рикота

Пролетна и лека
Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 връзка пресен лук
1 скилидка чесън
1,4 л зеленчуков бульон
3 връзки магданоз
200 г картофи
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за шпецлето:
100 г сирене „Рикота“
80 г брашно
1 яйце
20 мл прясно мляко
15 г сирене „Пармезан“
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Магданозена супа с шпецле от рикота
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват за кратко в зехтина.
2
Магданозена супа с шпецле от рикота 2
Прибавят се половината от наситнения магданоз, бульонът и нарязаните на кубчета картофи и се готви, докато картофите омекнат.
3
Магданозена супа с шпецле от рикота 3
Овкусява се със сол и черен пипер, сипва се останалият магданоз и супата се пасира.
4
Магданозена супа с шпецле от рикота 4
Шпецлето се приготвя като яйцето се смесва с рикотата, прясното мляко, настъргания пармезан, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и брашното, така че да се получи гъсто и лепкаво тесто.
5
Магданозена супа с шпецле от рикота 5
Тестото се разстила върху обърната тава, заглажда се с шпатула и се накъсва на малки парченца, които се пускат в супата.
6
Магданозена супа с шпецле от рикота 6
Готви се на умерен огън, докато парченцата тесто изплуват на повърхността.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: