Мъфини със спанак

За вкусно похапване по всяко време
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г бейби спанак
150 г Бяло саламурено сирене
50 г сушени домати (в зехтин)
150 г Кашкавал от краве мляко
320 г брашно
3 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сода бикарбонат
1/4 ч. л. кайенски пипер
1 щипка индийско орехче
200 мл прясно мляко
90 г краве масло
200 г Кисело мляко
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мъфини със спанак
Спанакът се залива с гореща вода и се оставя да се бланшира за около десетина секунди.
2
Мъфини със спанак 2
След това се шокира в купа с леденостудена вода.
3
Мъфини със спанак 3
Отцежда се много добре от водата.
4
Мъфини със спанак 4
След което се наситнява.
5
Мъфини със спанак 5
Сиренето се нарязва на малки кубчета.
6
Мъфини със спанак 6
100 г от кашкавала също се режат на малки кубчета, а останалият кашкавал се настъргва.
7
Мъфини със спанак 7
Сушените домати се накълцват.
8
Мъфини със спанак 8
Бакпулверът се смесва със содата, брашното, прясно смлян черен пипер на вкус, кайенския пипер, индийското орехче и сол на вкус.
9
Мъфини със спанак 9
Прибавят се спанакът, сиренето, нарязаният на кубчета кашкавал и доматите. Разбърква се.
10
Мъфини със спанак 10
Маслото се разтопява.
11
Мъфини със спанак 11
Разбърква се с прясното и киселото мляко.
12
Мъфини със спанак 12
Налива се към сухите съставки и се разбърква добре.
13
Мъфини със спанак 13
Сместа се разпределя във форми за мъфини, в които са поставени хартиени кошнички. Поръсва се с настъргания кашкавал.
14
Мъфини със спанак 14
Мъфините се пекат около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2022
Чудесни са. Вече са в любими. Скоро пак ще направя.
3.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2021
Вкусни и хрупкави станаха.
2.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2019
Много са вкусни, но на мен ми залепнаха за формичките.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2018
На мен ми се получиха над 20 броя, още по-добре, защото са уникално вкусни. Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: