Мъфини със салам и маслини

Тези малки солени кексчета са идеални за сутрешна или следобедна закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно
300 мл прясно мляко
3 яйца
1 пакетче бакпулвер
150 г кашкавал
150 г Заралийски салам Аз ям!
100 г зелени маслини (без костилки)
75 мл олио
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Мъфини със салам и маслини
В купа се смесват брашното, бакпулверът, настърганият кашкавал и нарязаните на кубчета маслини.

2
Мъфини със салам и маслини 2
Саламът също се нарязва на кубчета и се добавя към останалите продукти.
3
Мъфини със салам и маслини 3
Посолява се и се разбърква.
4
Мъфини със салам и маслини 4
В друга купа се разбиват яйцата и олиото, налива се и прясното мляко и отново се разбива.
5
Мъфини със салам и маслини 5
Течните съставки се изливат към сухите, разбърква се с лъжица, докато се получи лепкаво тесто.
6
Мъфини със салам и маслини 6
В отворите на тава за мъфини се слагат хартиени формички за мъфини. Тестото се разпределя в тях.
7
Мъфини със салам и маслини 7
Мъфините се пекат 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2020
Много вкусни!
6.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2018
Чудесни!
5.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2018
Благодаря
4.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2018
Таня, за съжаление, наскоро и ние попаднахме на такива хартийки за мъфини, по които се залепваше всякакво тесто и нямаме обяснение за причината, но наистина е много неприятно. Решението е, да са намазани добре с мазнина преди печене или просто да се ползват хартиени формички за мъфини на друга марка.
3.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2018
Таня, аз ги правя в силиконови формички и винаги ги мажа с олио, таке незнам не съм правила в хартиени. Пробвай в силиконови формички много е удобно с тях.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: