Мъфини с ябълки и канела

Бързи и вкусни
Източник: Тошка Русева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.11.2015
Мъфини с ябълки и канела
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. настъргани ябълки (2 малки ябълки)
1 ч. ч. брашно
2 яйца
1/2 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. олио
1 к. ч. смлени орехи
1 к. ч. стафиди
1/2 ч. л. канела
1 бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Извадете яйцата предварително от хладилника.
2
Пресейте брашното и бакпулвера и ги оставете настрана.
3
Обелете и настържете ябълките.
4
Разбийте яйцата, заедно със захарта и олиото и малко по малко, при непрекъснато разбиване с миксер или тел за разбиване, добавете брашното и канелата.
5
Към тестото за мъфини добавете стафидите, орехите и настърганите ябълки и разбъркайте, но не с миксер, а само с лъжица.
6
Във всеки отвор на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка за мъфини и я пълните с приготвената смес, но не догоре, а около 3/4 от обема, тъй като по време на печене мъфините се надигат и ако сте напълнили отворите догоре, тестото ще прелее и мъфините няма да могат да се изпекат.
7
Печете мъфините около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, като проверявате с клечка за зъби, дали са готови. Ако клечката излезе суха, значи мъфините са изпечени.


Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: