Мъфини „Рози“

С аромат на ябълки, ванилия и канела
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
240 г кисело мляко
170 г кафява захар
160 г краве масло (със стайна температура)
50 г орехи
10 г бакпулвер
2 яйца
1 с. л. ванилов екстракт
1 ч. л. канела

за ябълките:
4 сладко-кисели ябълки
1 лимон
120 мл малинов сироп


Начин на приготвяне:
1
Мъфини „Рози“
Ябълките се измиват, режат се на две вертикално и се почистват от семките. След това се режат на много тънки филийки.
2
Мъфини „Рози“ 2
Поставят се в тенджера, заливат се с малиновия сироп, 200 мл вода и сока от лимона и се готвят 2–3 минути, колкото леко да омекнат.
3
Мъфини „Рози“ 3
Отцеждат се много добре и се изсушават върху кухненска хартия.
4
Мъфини „Рози“ 4
Маслото и захарта за тестото се разбиват за около 3 минути. Към тях се слагат яйцата и отново се разбива.
5
Мъфини „Рози“ 5
Прибавя се киселото мляко, разбива се и се ароматизира с ваниловия екстракт.
6
Мъфини „Рози“ 6
Сипват се брашното, канелата и бакпулверът и се разбърква. Прибавят се и фино смлените орехи и отново се разбърква.
7
Мъфини „Рози“ 7
Сместа се разпределя във форма за мъфини, с хартиени кошнички в отворите, като не бива да се пълнят догоре.
8
Мъфини „Рози“ 8
Парчетата ябълки се подреждат в 12 редички едно до друго, като се застъпват. Навиват се на стегнати рула, така че да заприличат на розички.
9
Мъфини „Рози“ 9
Във всеки мъфин с помощта на клечка или нож се поставя по една „роза“.
10
Мъфини „Рози“ 10
Ябълките се мажат с разтопено масло и се поръсват със захар.
11
Мъфини „Рози“ 11
Мъфините се пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Станаха много вкусни. Само првкалих с пълненето на формичките и ми се разляха. Вместо сок от малини ползвах натурален сок вишни.
2.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2016
Много интересна рецепта, обожавам комбинацията ябълки, орехи и канела. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Страхотни ! Стават много бързо!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: