Мъфини „Червено кадифе“

Източник: Vasilka Stoilova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 29.12.2016
Мъфини „Червено кадифе“
 
Необходими продукти:
за мъфините:
180 мл прясно мляко
1 червена сладкарска боя
1 ч. л. ябълков оцет
1 яйце
1 ч. л. какао
1 ч. л. сода
170 г брашно
170 г захар
1/2 ч. л. есенция ванилия
120 мл олио
1 щипка сол

за крема:
100 г краве масло (меко)
350 г сирене „Крема“
1/2 ч. л. есенция ванилия
100 г пудра захар
1-2 с. л. течна сладкарска сметана


Начин на приготвяне:
1
Боята за мъфините се разтваря в прясното мляко и към тях се прибавя 1/2 ч. л. ябълков оцет (ябълковият оцет се слага на две места по 1/2 ч. л.). Разбърква се добре, за да се разтвори боята и се оставя да престои за около 10 минути.
2
В купа се смесват брашното, захарта, какаото, содата и солта, и се разбъркват добре. В друга купа с телена бъркалка се разбива яйцето. Прибавя се олиото и след като се разбъркат добре, се налива прясното мляко с разтворената в него боя. Тук добавяме и другата 1/2 ч. л. ябълков оцет. Бъркаме добре и добавяме есенцията ванилия.
3
Смесваме двете смеси и бъркаме, до получаване на еднородна смес, с гъстотата на боза.
4
Разпределяме сместа във форми за мъфини и печем около 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5
Маслото за крема се разбива с миксер, до побеляване. Към него прибавяме сиренето „Крема“ и разбиваме, до получаване на еднородна смес. Добавяме пресятата пудра захар и продължаваме да бъркаме. Накрая сипваме течната сметана и есенцията ванилия и бъркаме, до получаването на гладък крем.


6
Украсяваме изпечените мъфини с крем, с помощта на шприц. Съхраняват се в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2017
Любима рецепта. Много вкусни, но нещо боята ме изложи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: