Маджунена каша

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г маджун (петмез)
5-6 с. л. брашно
5-6 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Маджунена каша
Маджунът се разтваря в 1 л топла вода.
2
Маджунена каша 2
Брашното се запържва в олиото до златисто, като се разбърква.
3
Маджунена каша 3
След като брашнената смес се охлади, в нея се налива маджуненият разтвор.
4
Маджунена каша 4
Кашата се връща на огъня и се бърка, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
5
Маджунена каша 5
Десертът се сипва в подходяща чиния и повърхността му се оформя с помощта на нож. Сервира се охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: