Люто пиле по китайски

Гост: Стефан Китанов
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2004
Люто пиле по китайски
 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
150–200 г дървесни гъби муър (шийтаке)
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 люта чушка (4 малки тайландски чушки)
1 малък морков
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 белтък
3 с. л. соев сос
4–5 с. л. нишесте
1 с. л. оцет
4 с. л. зеленчуков бульон
2 с. л. доматено пюре
3 с. л. червено вино
1 ч. л. захар
1 малко парче джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Люто пиле по китайски
Пилешкото филе се нарязва на малки парчета. Мариноват се с 2 с. л. от нишестето, белтъка, солта, соевия сос, олиото и виното и се оставят да престоят 40 минути.
2
Люто пиле по китайски 2
В малка купичка се смесват останалото нишесте, бульонът, доматеното пюре и захарта. Пилешките кубчета се пържат в силно сгорещено олио в тиган уок при непрекъснато бъркане, след което се изваждат.
3
Люто пиле по китайски 3
В същата мазнина в уока се пържат нарязаните наситно лук, джинджифил, чесън и люти чушки. След това се добавят нарязаните наедро чушки, кръгчетата морков и гъбите, като се бърка непрекъснато.
4
Люто пиле по китайски 4
Сипва се сместа от нишесте, бульон, доматено пюре и захар и се разбърква, докато сместа се сгъсти. Слага се пилешкото месо, пържи се още 1–2 минути при непрекъснато бъркане и се сервира с гарнитура от бял ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


339 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: