Лютиво-кисела китайска супа

По-хубава е отколкото може да си представите
Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2011
Лютиво-кисела китайска супа
 
Необходими продукти:
120 г пилешко филе
60 г тофу
1 морков
8 г черни китайски гъби (сухи)
2 яйца
800 мл пилешки бульон
1 с. л. сусамово олио
4 с. л. винен оцет
10 г царевично нишесте
10 г червен пипер
1 щипка натриев глутамат
2 стръка пресен лук
сол на вкус

за лютата паста:
1 ч. л. китайски цветен пипер
1 ч. л. китайски зелен пипер
50 мл олио
10 г сечуански чушки (люти чушлета)
10 г доматено пюре
10 г червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Лютиво-кисела китайска супа

Лютата паста се приготвя като олиото се сгорещява и в него закратко се запържват двата вида пипер. Заедно с олиото се изсипват в купа. 


2
Лютиво-кисела китайска супа 2

Към тях се прибавят счуканите с малко вода сечуански чушки, доматеното пюре и червеният пипер.


3
Лютиво-кисела китайска супа 3

Пилешки бульон се кипва и в тенджерата се прибавят морковът, гъбите (предварително накиснати във вода за 10 минути), тофуто и пилешкото филе – всичко нарязано наситно. Разбърква се енергично.


4
Лютиво-кисела китайска супа 4

След 3–4 минути супата се овкусява с лъжица от лютата паста, сусамовото олио, винения оцет, натриевия глутамат и се посолява.


5
Лютиво-кисела китайска супа 5

Сгъстява се с царевичното нишесте, разтворено в 40 мл вода. Накрая се прибавят разбитите яйца, бърка се бързо, за да станат на парцали, и супата се дръпва от огъня. 


6
Лютиво-кисела китайска супа 6

Гарнира се  с нарязания наситно пресен лук и по желание се подлютява с пастата. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2016
Използвах пушено пуешко филе.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2014
Страхотна супа, но не можах да открия зелен пипер никъде!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2014
Страхотна супа!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: