Люта супа с нудли и пилешко

Специално предложение за всички любители на нещо бързо и пикантно
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г яйчени нудли
400 г пилешко филе
2 стръка пресен лук
150 г замразен грах
200 г тофу
1 глава лук
4 скилидки чесън
150 мл олио
1 л пилешки бульон
3 чушлета „Пеперончино“
50 мл светъл соев сос
1 ч. л. царевично нишесте


Начин на приготвяне:
1
Люта супа с нудли и пилешко
Главата лук се нарязва на ивици. Месото се нарязва на жулиен. Чесънът се наситнява.
2
Люта супа с нудли и пилешко 2
В около 50 мл от олиото се запържва лукът, прибавят се чесънът и пеперончините. Слага се месото, когато побелее, се сипват 300 мл вода.
3
Люта супа с нудли и пилешко 3
Налива се пилешкият бульон, кипва се, прибавя се грахът и се оставя се 2-3 минути на огъня. Слагат се нудлите и щом набъбнат, се изключва котлонът.
4
Люта супа с нудли и пилешко 4
В купа се разтваря нишестето с 2 с. л. вода, прибавя се соевият сос. Сипва се в супата и се разбърква.
5
Люта супа с нудли и пилешко 5
Тофуто се нарязва на кубчета и се пържи в останалото олио. Пресният лук се реже по диагонал.
6
Люта супа с нудли и пилешко 6
В купички за супа с щипка се слага от нудлите, след това с черпак се сипва от супата, поръсва се с тофуто и се украсява с пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: