Люле кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2004
Люле кебап
 
Необходими продукти:
500 г агнешки бут
500 г телешки врат
1 зелена чушка
1 стрък чесън
1 стрък лук
3–4 стръка магданоз
1/4 ч. л. смляно индийско орехче
4–5 листа босилек
1 ч. л. кимион
черен пипер на вкус
1 ч. л. сол
1–2 с. л. доматено пюре
оцет за поливане


Начин на приготвяне:
1
Люле кебап
Агнешкото месо се обезкостява, след което заедно с телешкото се нарязват надребно и се смилат в кухненски робот.
2
Люле кебап 2
Чушката, чесънът и лукът също се режат надребно, изсипват се при месото и се подправя с магданоза, индийско орехче, наситнените листа босилек, кимиона, черния пипер и солта. Доматеното пюре се разрежда с 1 с. л. вода, добавя се при месото и се мели на ниската степен на робота.
3
Люле кебап 3
От каймата се оформя кебапче, което се нанизва на шиш и се поставя върху нагретия грил тиган. По време на печенето всеки шиш се полива с малко оцет и след това се сервира със зелена салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: