Любимата сьомга на княгиня Щербицкая

върху канапе от спанак със специален сос
Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2010
Любимата сьомга на княгиня Щербицкая
 
Необходими продукти:
250 г сьомга
50 г течен маргарин
100 г бланширан спанак
2 скилидки чесън
1 с. л. заквасена сметана
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
сварени зеленчуци по избор за украса
2 яйца (или само жълтъците)
100 г краве масло
сокът от 1 лимон
100 мл телешки бульон
1/2 глава лук
1 с. л. сметана
по 1 щипка сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Любимата сьомга на княгиня Щербицкая
Сьомгата се запържва от двете страни в течния маргарин.
2
Любимата сьомга на княгиня Щербицкая 2
Прави се канапе от спанака, като той се смила и се смесва със счукания чесън, добавя се сметаната, маслото, солта и черния пипер.
3
Любимата сьомга на княгиня Щербицкая 3
Сосът се приготвя, като лукът се реже наситно и се смесва с добре разбитите яйца (жълтъците), бульона, и лимоновия сок. Сместа се бърка на тих огън. Постепенно се прибава маслото, ври 5 минути, докато се сгъсти, и се прибавя сметаната.
4
Любимата сьомга на княгиня Щербицкая 4
Канапето от спанак се слага в порционната чиния, върху него се поставя сьомгата и сосът се слага по края на чинията. Преди сервиране ястието се украсява със сварените зеленчуци.


Рецептата е приготвена от Татяна Божилова, главен готвач в руския ресторант "Гара за двама".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: