Лятна салата с пържени яйца

За забързаните земеделци
Източник: Катя Цветанова
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 21.12.2013
Лятна салата с пържени яйца
 
Необходими продукти:
2 домата
200 г краставица (по желание)
1 глава лук
4 яйца
магданоз на вкус
сол на вкус
100 мл олио


Начин на приготвяне:
1
Салатата се задушава,затова е хубаво да се използва съд с капак-йенска купа е добре,като вариант(капакът може да се замени с фолио за свежо съхранение. Не се притеснявайте и от количеството на яйцата-повярвайте-вкусно е, ако има. Почистват се доматите и краставицата и се нарязват. Изсипват се в купата. Нарязва се магданозът, но е хубаво да има. Прибавя се. Леко се осолява, без да се бърка.
2
Лукът се почиства и нарязва на фини полумесеци. Намачква се леко с малко сол. Прибавя се. Важно е да е най-отгоре-целта е да се попари с яйцата.
3
От яйцата се правят бъркани яйца. Подправят се със сол. Хубаво е да има олио, защото повече не се добавя. По-вкусно е като е запържено. Не бройте калориите :) Както са горещи се изсипват върху лука при другите продукти. Похлупва се и се задушава за 5 минути. Докато подредите масата, е готово. Преди да се сервира, се разбърква добре. Може да се консумира и студена. Пуска сос,много вкусен за топене!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: