Лятна салата с мортадела

Подходяща и за основно
Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 кочана царевица
300 г салам „Мортадела“
1 краставица
300 г чери домати
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
100 г кисело мляко
100 г майонеза
1 ч. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. червен пипер
1 скилидка чесън
1/4 връзка див лук
1 щипка кайенски пипер
4 стръка магданоз
2 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лятна салата с мортадела
Царевицата се почиства, нарязва се на шайби, намазва се със зехтина и се пече за кратко от всички страни, в силно загрят грил тиган.
2
Лятна салата с мортадела 2
Мортаделата се реже на парчета и се готви в тиган от двете страни.
3
Лятна салата с мортадела 3
Чери доматите се разполовяват, а краставицата се обелва и се нарязва на тънки шайби. Дресингът се приготвя като киселото мляко се смесва с майонезата, горчицата, наситнените магданоз и див лук, стрития на паста чесън, червения и кайенския пипер, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус, и се разбърква добре.
4
Лятна салата с мортадела 4
Царевицата се смесва с краставицата и доматите. Подправя се със сол и черен пипер и се овкусява с дресинга.
5
Лятна салата с мортадела 5
Салатата се поднася с топлата мортадела.





Съвет:
Вместо салам „Мортадела“ може да използвате салам „Камчия“ или хамбургски салам.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2015
Нетрадиционно, поне за мен, салата с царевица на шайби и за огромна моя изненада е изключително вкусно и на всеки се хареса! Страхотна рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: