Лятна манджа "Лубоне"

Импровизация на тема гювеч в червенобрежки стил от актьора Любо Нейков
Източник: Бон Апети
Дата: 01.07.2006
Лятна манджа
 
Необходими продукти:
200 г сирене
5 домата
3-4 тиквички
зехтин за намазване
10 орехови ядки
3-4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 връзка копър
6 с. л. зехтин
1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца
50 г кашкавал
50 г сирене


Начин на приготвяне:
1
Лятна манджа
Доматите се потопяват за кратко в гореща вода, след което се охлаждат, обелват се и се нарязват на тънки колелца. Тиквичките се нарязват по дължина на филии, сиренето – на плочки.
2
Лятна манджа
Магданозът, копърът и чесънът за пестото се нарязват наситно, поливат се със зехтина и се смесват с ореховите ядки. След това всичко се смила в блендер.
3
Лятна манджа
Тава за печене се намазва със зехтин и на дъното й се подрежда един ред тиквички. Тиквичките се покриват с червенобрежко песто, отгоре се нареждат кръгчета домати, след това – плочки сирене и отново се нанася пестото.
4
Лятна манджа
Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с тиквички, които се намазват със зехтин и се поръсват с малко сол. Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
5
Лятна манджа
Яйцата за застройката се разбиват и се смесват с киселото мляко, натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Когато тиквичките придобият златист цвят, ястието се залива със застройката и се връща във фурната за още няколко минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: