Лучени тартове

Можете да ги поднесете самостоятелно или като гарнитура към печено месо
Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2019
Лучени тартове
 
Необходими продукти:
за тестото:
225 г брашно
110 г краве маслo
1 щипка сол
50 мл студена вода

за плънката:
3 глави лук
250 мл животинска сметана
50 мл прясно мляко
100 мл зехтин
3 яйца
2 жълтъка
50 г сирене „Ементал”
1/2 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лучени тартове

Маслото се нарязва на кубчета и се сипва при брашното и солта. Стрива се докато се получат трохи. Налива се водата и се оформя топка тесто. Прибира се в хладилник за 30 минути.

 


2
Лучени тартове 2

Охладеното тесто се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина 3–4 мм. Изрязват се кръгове с ринг или чаша с диаметър 7 см.

 


3
Лучени тартове 3

Форми за мъфини се обръщат. Отгоре се слагат парчетата тесто и се притиска, за да приемат формата. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути. След това се охлаждат.

 


4
Лучени тартове 4

Отрязват се 8 шайби от лука с дебелина 5 мм. Останалият лук се нарязва на тънки шайби. Дебелите шайби лук се карамелизират с половината зехтин, в тиган с незалепващо покритие. Останалият лук се задушава с останалия зехтин, под капак (не трябва да си променя цвета). Отцежда се.

 


5
Лучени тартове 5

Млякото и сметаната се сипват в касерола и се готвят на слаб огън, докато се редуцират и стане като крем. После се охлажда.

 


6
Лучени тартове 6

В купа се разбиват яйцата и жълтъците, прибавя се горчицата, ементалът, настърган на ситно ренде. Накрая се слага охладената млечна смес.

 


7
Лучени тартове 7

Изпечените блатчета се слагат в тава, пълнят се със задушения лук, налива се от яйчената смес и се похлупва с шайбите лук. Пече се в загрята на 120 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути.

 


8
Лучени тартове 8

Сервират се охладени - самостоятелно или като гарнитура към месо.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2014
Искам да кажа, че стана много вкусно - не успях да закрепя плънката с тестото под формата на тези кръгове и в крайна сметка всичко стана една смесица, най отдолу масленото тесто (изключително ми допадна като вкус), а отгоре плънката, стана много вкусно, нищо, че не беше на малки кръгове, а по-скоро като торта или тарт :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: