Лучени ньоки със свинско

Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2004
Лучени ньоки със свинско
 
Необходими продукти:
1/2 кг свински бут (обезкостен)
50 г краве масло
1–2 с. л. олио
2 листа салвия
10 връхчета розмарин
1 кубче телешки бульон
1 с. л. синапено семе
1 дафинов лист
500 г пресни картофи
2 глави лук
4–5 с. л. олио за ньоките
1 яйце
30 г краве масло
1 ч. л. сол
3/4 ч. ч. брашно
кашкавал за настъргване


Начин на приготвяне:
1
Лучени ньоки със свинско
Месото се нарязва на филии с дебелина 1 пръст и всяка една от тях се нарязва напречно на ивици.
2
Лучени ньоки със свинско 2
В дълбока тенджера се загряват маслото и олиото, изсипват се месото, салвията, розмаринът, посолява се и отгоре се стрива бульонът. Пържи се на силен огън около 10 минути, след което се поръсва със синапеното семе и се поставя дафиновият лист. Захлупва се, оставя се да се задушава на слаб огън 10 минути и дафиновият лист се изважда.
3
Лучени ньоки със свинско 3
Картофите се сваряват в тенджера под налягане за 8–10 минути, обелват се и се намачкват. Главите лук се задушават 10 минути в олиото под капак, оставят да се охладят и се наситняват.
4
Лучени ньоки със свинско 4
Яйцето, маслото, солта и брашното се добавят към намачканите картофи и се меси. Щом тестото поеме брашното, се добавя наситненият лук и месенето продължава още малко.
5
Лучени ньоки със свинско 5
Разточва се върху обилно набрашнена повърхност, като тестото се изтегля на тънко рулце, подобно на карначе. Изрязват се малки парченца, варят се в леко къкреща вода, докато излязат на повърхността й. Изваждат се с решетъчна лъжица.
6
Лучени ньоки със свинско 6
Върху готовите ньоки се настъргва кашкавал и се сервират, като отгоре се поставя свинското месо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


323 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: