Лучени банички

Източник: Бон Апети
Дата: 31.03.2003
Лучени банички
 
Необходими продукти:
5-6 глави лук
30-40 г краве масло
1 пакет точени кори
2-3 печени чушки
1 с. л. марината от чушките
50-100 г сирене
масло за намазване
яйце за намазване
2-3 щипки чубрица


Начин на приготвяне:
1
Лучени банички
Лукът се нарязва наедро и се запържва в маслото, първоначално на силен огън, след това на умерен огън под капак, докато омекне напълно.
2
Лучени банички 2
След това се прибавят нарязаните наситно чушки, овкусява се с маринатата и подправките, разбърква се и се задушава, докато остане само на мазнина. Накрая се слага натрошеното сирене и се разбърква.
3
Лучени банички 3
Върху плота се разстилат 2 листа кори за баница и се намазват с разтопеното масло. Покриват се с други 2 листа, отново се намазват с масло и се нарязват на квадрати 10х10 см.
4
Лучени банички 4
В единия ъгъл на всеки квадрат се слага от плънката и се затваря, като отстрани се оставя по 1 пръст. Страните се намазват с разбитото яйце и се подгъват, за да се слепнат.
5
Лучени банички 5
Тавата се намазва с масло и баничките се подреждат в нея със затворената страна надолу. Отгоре се намазват с разбитото яйце и се пекат при температура 180-200 градуса до златисто (около 15-20 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: