Лучена яхния с бакла и джанки

Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2003
Лучена яхния с бакла и джанки
 
Необходими продукти:
1 буркан стерилизирана бакла (800 мл)
1 ч. ч. стерилизирани джанки (пресни)
2-3 връзки пресен лук
10-15 скилидки чесън
2-3 с. л. доматено пюре
3-4 с. л. олио
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. брашно
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Лучена яхния с бакла и джанки
Бялата част от пресния лук се нарязва на парчета и се запържва за около минута в мазнината. Добавят се целите скилидки чесън, перата на нарязания лук и баклата.
2
Лучена яхния с бакла и джанки 2
Разбърква се, похлупва се и се задушава около 10 минути, след което се подправя с червения пипер и доматеното пюре. Посолява се, разбърква се и се добавят джанките.
3
Лучена яхния с бакла и джанки 3
Налива се 1 ч. ч. гореща вода и след като ври още 10 минути на тих огън, върху къкрещата яхния се поръсва брашното, но не се разбърква. Похлупва се и се оставя да поври още 2-3 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


256 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: