Лучена супа

Гост: Христо Друмев
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Лучена супа
 
Необходими продукти:
200 мл бяло вино
150 г сирене "Грюер"
50 г краве масло
4 глави лук
1 франзела
1 кубче телешки бульон
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лучена супа
Лукът се нарязва наедро. Задушава се в нагорещеното масло и когато стане прозрачен, се подправя с бял пипер на вкус. Кубчето бульон се разтваря в 200 мл гореща вода и заедно с бялото вино се налива в тенджерата при лука.

2
Лучена супа 2
Франзелата се нарязва на филии, сиренето "Грюер" се настъргва на едро ренде. В купички се сипва от супата, слага се по една филия франзела и се поръсва със сиренето.
3
Лучена супа 3
Запича се за кратко (до зачервяване) в предварително загрята до температура 180 градуса фурна и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: